Τι έκαναν οι Ζωγραφιώτες πριν το lockdown

Άγιος Θωμάς, Αστέρας Ζωγράφου, Ηλυσιακός και Ιλίσια 2004 ρίχτηκαν στη μάχη του αθηναϊκού ποδοσφαίρου το περασμένο φθινόπωρο, με τις υποχρεώσεις τους να διακόπτονται λόγω του καθολικού lockdown που επιβλήθηκε σε όλη τη χώρα.

Μπορεί τα πράγματα να μην είναι και τόσο αισιόδοξα σε ότι αφορά στην επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, ωστόσο ας θυμηθούμε σε ποιο ακριβώς σημείο σταμάτησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων του Ζωγράφου.

Ξεκινώντας από την Α’ ΕΠΣΑ, παρατηρούμε ότι δύο ομάδες, ο Ηλυσιακός και ο Αστέρας Ζωγράφου εκπροσωπούν την περιοχή μας. Οι Ιλισιώτες, με πολλές παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες, βρίσκονται στην 4η θέση του Α’ Ομίλου έχοντας συγκεντρώσει 12 βαθμούς.

Σημείο αναφοράς της ομάδας του κ. Ψυρόπουλου αποτελεί η συμπαγής αμυντική λειτουργία, πράγμα που επιβεβαιώνεται από τα μόλις 3 γκολ παθητικό. Από την άλλη πλευρά, το νεανικό σύνολο των “κιτρινόμαυρων” δεν έχει καταφέρει να “βρει” το εύκολο γκολ, με τα 7 τέρματα ενεργητικό να προβληματίζουν.

  • Ποδοσφαιρικά παπούτσια, παιδικά και αντρικά από 16 ευρώ —> ΒΡΕΣ ΤΑ ΕΔΩ
  • Ποδοσφαιρικές κάλτσες, γάντια και επικαλαμίδες από 5 ευρώ —> ΒΡΕΣ ΤΑ ΕΔΩ
  • Ποδοσφαιρικές μπάλες NIKE και ADIDAS από 16 ευρώ —> ΒΡΕΣ ΤΑ ΕΔΩ

Πραγματοποιώντας τις αγορές από τους παραπάνω συνδέσμους ενισχύετε το Zografousports.gr

Από την άλλη, ο Αστέρας Ζωγράφου επέστρεψε μετά από 7 χρόνια στην πρώτη κατηγορία ξεκινώντας μια χρονιά “στοίχημα” για τον ίδιο. Οι μόλις δυο ισοπαλίες αποτελούν μια πενιχρή βαθμολογική συγκομιδή, η οποία μοιραία οδήγησε τους Ζωγραφιώτες στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Κανείς δεν περίμενε να δει θαύματα από το συγκρότημα του κ. Κατσάνου σε μια πολύ απαιτητική και ανταγωνιστική κατηγορία όπως η Α’ ΕΠΣΑ, όμως λίγο η νίκη που… αγνοείται, λίγο οι κακές εμφανίσεις οδήγησαν τον έμπειρο προπονητή σε παραίτηση.

Προχωρώντας προς τη Β’ Κατηγορία, συναντάμε τον Άγιο Θωμά, ο οποίος ολοκλήρωσε το διάστημα πριν το lockdown στην 7η θέση του Β’ Ομίλου. Παρότι οι προσδοκίες ήταν μεγαλύτερες για τους “πορτοκαλί”, η πορεία τους ως της 7η αγωνιστική δεν ήταν η αναμενόμενη, παρατηρώντας αρκετά αμυντικά προβλήματα.

Τα 14 γκολ παθητικό μαρτυρούν του λόγου το αληθές, αποτελώντας τη δεύτερη χειρότερη άμυνα του ομίλου. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τα 9 τέρματα στην επίθεση, η βαθμολογική τους θέση μοιάζει να είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ολοκληρώνοντας, περνάμε στα Ιλίσια 2004 που πραγματοποιούν πορεία πρωταθλητισμού στον Β’ Όμιλο της Γ’ Κατηγορίας μετρώντας 15 βαθμούς σε 6 παιχνίδια. Το συγκρότημα του Αργύρη Παπακώστα, αν και την περασμένη σεζόν δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις προσδοκίες που είχε θέσει, φέτος ξεκίνησε τη σεζόν στοχεύοντας και πάλι στην άνοδο.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, καθώς οι 5 νίκες σε 6 αγώνες τους έχουν εδραιώσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Απόλυτα δικαιολογημένα θέση για τους Ιλισιώτες καθώς διαθέτουν την καλύτερη επίθεση με 18 γκολ, ενώ αν ήταν πιο προσεκτικοί στο παιχνίδι με τον Κεραμεικό που δέχθηκε 5 τέρματα, δεδομένα θα είχε και πιο… συμμαζεμένο παθητικό.

About Συντάκτης Zografousports.gr

View all posts by Συντάκτης Zografousports.gr →

One Comment on “Τι έκαναν οι Ζωγραφιώτες πριν το lockdown”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *